Mexicaanse Griep?

Vanmorgen was er even een heel erg minder leuk iets. Arjen is ziek. Nu is dat al een dag of wat aan het sudderen, maar gisteren werd het erger, en vanmorgen meetten we 39.1.

Huisarts gebeld, en na wat heen en weer gepraat was de conclusie simpel doch schrikken: waarschijnlijk H1N1 ofwel de Mexicaanse Griep. Uiteraard weten we dat niet 100% zeker; maar gezien het feit dat ongeveer 95% van de meldingen van griep uiteindelijk de Mexicaanse blijkt te zijn, is dat een realistisch risico.

“Gewoon uitzieken” was het eerste advies, maar toen meldden we dat we ook een kleine Femke van nog geen 4 weken in huis hebben. Daarop adviseerde men ons dringend om die twee zo goed mogelijk bij elkaar vandaan te houden, zodat Femke niet ook besmet zou kunnen raken: voor Arjen is het al ‘link’ maar voor een baby van nog geen maand is het ronduit gevaarlijk.

Dat leverde natuurlijk een ‘interessant’ probleem op: ik zou immers vandaag weer gewoon aan het werk gaan. Dat zou betekenen dat Chantal de rest van de middag en avond voor twee kids zou moeten zorgen die eigenlijk niet bij elkaar in één ruimte mogen zijn. Das vrijwel niet te doen, dus ik heb mijn Baas gebeld en hem het probleem voorgelegd. Gelukkig zag hij de noodzaak in dit geval in, en mag ik, tot nader order, thuisblijven om voor Arjen te zorgen.

Femke en mama zijn nu, omdat ik er dus gewoon ben, tot nader order uit logeren bij opa en oma, om er idd maar voor te zorgen dat die twee elkaar niet aansteken. 😥 Ik ben minder blij; want moet m’n meiden tot nader order missen. Tis echter wel beter zo; dus we hopen dat Arjen snel weer koortsvrij is….

Als ik meer te melden heb, zal ik dat zeker doen.

[flickr]photo:4109139158[/flickr] [flickr]photo:4108374653[/flickr]

Eén antwoord op “Mexicaanse Griep?”

Reacties zijn gesloten.