Froyo –> Eclair

Ik wás blij met Froyo. Ik bén blij met Eclair. Ik had enige tijd geleden, toen het mogelijk was om via een ‘hack’ de Samsung GS te updaten naar Froyo, dat dus ook gedaan.

In eerste instantie was ik er erg blij mee: een aantal voordelen zijn overduidelijk:

 • Beter GMail app
 • Meer mogelijkheden voor je homescreens
 • Betere mogelijkheden voor het overzicht van alle apps
 • Instellingen zijn overzichtelijker (en de menuopties zijn dan gekleurd ipv z/w )
 • Knopje erbij om autorotatie te schakelen
 • Energiebeheer geeft je de mogelijkheid om helderheid op ‘auto’ te zetten (ipv een diepliggende menuoptie)

Maar ja. Ik ben niet voor niets teruggegaan:

De nadelen:

 • Willekeurige apps crashen spontaan (force close)
 • Toestel voelt trager aan in zijn algemeenheid (lag in homescreens is bv erger ipv minder) laden van apps is soms (veel) trager (zwarte schermen)
 • Market wil soms helemaal niet meewerken: apps downloaden lukt niet, bijwerken lukt niet, totdat je de cache leegt.
 • Het toestel verliest soms het overzicht met de inhoud van je SD kaarten (zowel in~ als extern) zodat foto’s ‘verdwijnen’ en je muziek niet benaderbaar is totdat je reboot.
 • Opstarten vanaf powerdown is t r a a g (een minuut of twee was niet ongewoon)

Kortom, genoeg dingen om je aan te irriteren. Dus Froyo geyanked en Eclair weer terug, en ik ben er nog blij mee ook! 8)

Ik wacht gewoon met de rest mee; áls ie dan beschikbaar is wacht ik nóg een paar dagen om alle blogs af te speuren naar ervaringen, en als het me aanstaat ga ik ook weer over. 😉

Samsung-GalaxyS-300x300.jpg

8 antwoorden op “Froyo –> Eclair”

 1. Hoor dat vaker van de nietofficiële versie. Versie bij servicepunt hoor ik geen geklaag over .

 2. Nou, hij wás er even, maar nu niet meer; ‘rumor’ zou zijn dat Samsung hem niet stabiel genoeg vond, ík ben geneigd het met ze eens te zijn 😉

 3. Idd afwachten is het beste denk ik. Toch vreemd dat je geen geklaag hoort over de versie die bij de servicepunten erop gezet word. Ik houd het graag in eigen hand en laat mijn toestel niet achter bij een service point en w8 wel op KIES.
  Vanavond gewoon weer ff aan laptop hangen en kijken of hij er al is 😉

  1. Dat is inderdaad waar. Mogelijk toch een andere build dan die ‘scandinavische’?
   En ik wacht gewoon weer in spanning met jullie mee (en daarna nogges wat dagen haha)

 4. hoe ben jij terug gegaan naar eclair?
  ik heb ook froyo orginele versie geupdated met kies maar mijn sgs is heel traag geworden batterij hou het geen dag vol heb veel zwarte schermen dus wil graag terug naar eclair

 5. @ terrortact; ik heb op Androidworld.nl één van de threads gevolgd (even zoeken in de historie). Daar lees ik overigens ook dat er per vandaag een volgende update naar 2.2.1. te verkrijgen is…? Misschien is dat interessant?

  1. ik heb 2.2.1 erop gezet maar ben er ook niet echt tevreden over ik vond eclair een stuk sneller en had nergens probemen mee dus wil graag terug naar eclair,de meeste eclair firmwares die ik heb gedownload werken allemaal maar zodra ik het internet op wil krijg ik de melding dat hij geen verbinding kan maken als ik via wifi verbinding maak werkt het wel

Reacties zijn gesloten.